Noutati

Comunicat curatenie
Comunicat gunoi menajer
Casa de Cultura
Amenzi, somatii, titluri executorii
Concurs recrutare Arhitect Sef
 Comunicat deseuri menajere
 actualizat: 2019-06-26 08:49 

 

COMUNICAT
 

Primaria Campulung aduce la cunostinta cetatenilor municipiului ca, de la 1 ianuarie 2019, în conformitate cu prevederile art.17, alin.1, lit.e din Legea nr.211/2011 privind regimul deseurilor, autoritatile publice locale au obligatia sa aplice sistemul “platesti pentru cat arunci”, în care se va lua în calcul cel putin unul dintre urmatoarele elemente: volumul gunoiului generat, frecventa de colectare, greutate, saci de colectare personalizati utilizati.
In acest fel, cetatenii vor plati doar pentru deseurile menajere, cele care ajung la depozitul de deseuri, iar cele reciclabile vor putea fi mai usor de valorificat de catre operator.
Astfel, pentru diminuarea cantitatii de deseuri generate de la populatie, cat si de la agentii economici de pe raza municipiului Campulung si pentru cresterea gradului de reciclare de 35% impusa de Comisia Europeana, aveti obligatia de a asigura precolectarea separata, în recipiente distincte a deseurilor pe care le generati.
În acest sens Primaria Campulung prin SC FINANCIAR URBAN în calitate de operator de salubritate, colecteaza selectiv deseurile de ambalaje de hartie-carton, plastic provenite de la populatie în ultima vinere din fiecare luna. Mentionam ca acestea nu trebuie sa fie amestecate. Sacul cu deseurile reciclabile va fi scos la poarta, de unde este ridicat de catre angajatii SC FINANCIAR URBAN SA.
Cetatenii care locuiesc la blocuri, au obligatia de a depune separat deseurile, respectiv deseuri reciclabile (hartie-carton, plastic, sticla) în containere colorate, iar deseurile reziduale (menajere) în containere gri (tabla), containere existente la platformele de colectare.
Cei care nu respecta celor mai sus mentionate, risca sa plateasca mai mult pentru gunoiul generat!

 Contact: Sediul Primariei - Str. Negru Voda Nr. 127, Campulung 115100
Toate drepturile rezervate: Primaria Municipiului Campulung.
Ultima actualizare a site-ului: 2019-09-19 10:32