Noutati

Impozite si taxe - informatii generale
Comunicat - Management Spital Municipiul Campulung
PV Sedinte Consiliul Local
Amenzi, somatii, titluri executorii
Proiecte de Hotarari ale Consiliului Local
 Comunicat
 actualizat: 2020-03-30 08:30 

 

COMUNICAT


Având în vedere măsurile urgente cu caracter excepţional, luate de România în vederea combaterii virulului COVID19, instituite prin hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenşă şi prin Decretul nr.195/2020 al Preşedintelui României, privind instituirea stării de urgenşă pe teritoriul tării, facem apel la toţi cetăţenii municipiului Câmpulung să dea dovadă de înţelegere şi să respecte întocmai măsurile impuse de autorităţi.
În deverea limitării pe cât posibil atât a contaminării populaţiei cât şi a personalului de salubrizare care au obligativitatea de a asigura colectarea şi sortarea deşeurilor chiar şi în situaţia instituirii stării de urgenţă, rugăm toţi cetăţenii care nu se află în izolare la domiciliu sau in carantină, şi care utilizează măşti de protecţie şi mănuşi să NU le arunce în recipiente destinate colectării separate a deşeurilor reciclabile de plastic/metal sau hârtie /carton. Deşeurile reciclabile ajung în staţia de sortare, unde sunt separate manual de către lucrători, astfel existând riscul de expunere foarte mare. Dacă o singură mască sau mănuşă sunt contaminate, se poate declanşa un întreg lanţ de îmbolnăviri.
Prin urmare, mănuşile şi măştile se vor arunca în recipientul pentru colectarea deşeurilor reziduale şi nu în sacul cu reciclabil.
Totodată solicităm cetăţenilor de la case care manevrează pubelele de gunoi din curte în faţă porţii şi invers să utilizeze mănuşi de protecţie şă să dezinfecteze mânerele pubelelor.
Mănuşile folosite de operatorii de salubrizare nu protejează şi cetăţenii! Operatorii de salubritate manipulează un număr mare de pubele, astfel că riscul de contaminare este unul ridicat.

Fiţi responsabili, dacă avem grijă de noi, trebuie să avem grijă şi de cei din jurul nostru!

 Contact: Sediul Primariei - Str. Negru Voda Nr. 127, Campulung 115100
Toate drepturile rezervate: Primaria Municipiului Campulung.
Ultima actualizare a site-ului: 2020-05-28 10:29