Noutati

Procese Verbale / Hotarari - CLSU/CJSU
Comunicat Eveniment Muzeu
Anunt - Concurs de proiecte - Casa de cultura
Suspendare audiente
Anunt public consultare regulamente urbanism
 Tabara de matematica
 actualizat: 2011-08-17 20:11 

Viitorii Olimpici in tabara de matematica!
 

ViitoriOlimpici.ro, un parteneriat intre Intuitext si Societatea de Stiinte Matematice din Romania (SSMR) organizeaza in perioada 15-19 august la Campulung Muscel a doua editie a taberei destinata actualilor si viitorilor olimpici la matematica! Concursul este parte a programului Educatia Matematica Altfel, un program al Romanian-American Fondation implementat in parteneriat cu SSMR.
 

Tabara reprezinta etapa finala a concursului organizat atat pe site-ul ViitoriOlimpici.ro cat si la Gazeta Matematica si care a inceput in luna octombrie a anului trecut. Concursul are ca scop pregatirea, promovarea si premierea copiilor care doresc sa obtina performanta in matematica.
La Campulung Muscel sunt prezenti peste 150 de elevi (clasele IV – XII) din diferite zone ale tarii, profesori care i-au indrumat si parinti care ii sustin.

In afara de concursul de matematica – scris si oral, devenit deja traditie printre elevii prezenti in tabara, editia de anul acesta a adus mai multe noutati in program. Elevii au participat la o activitate de cunoastere a orasului Campulung Muscel – “Joc de orientare in Longocampo”, primind, in fiecare loc de pe traseu, provocari legate de “povestile” orasului, personalitatile lui, istoria sa si bineinteles, probleme de matematica! Progamul taberei mai contine activitati de relaxare: pictura, sport, foc de tabara si mini-concerte ale unor artisti locali.

O alta noutate o reprezinta lectiile de pregatire – lectii tinute de profesori, membrii ai Societatii de Stiinte Matematice din Romania, in cadrul carora copiii au ocazia de a intra in contact cu predarea “de performanta”.

Din echipa ViitoriOlimpici.ro fac parte, printre altii: Radu Gologan, presedintele SSMR si coordonatorul lotului national de matematica, Dan Schwarts, matematician, Ion Cicu, redactor la Gazeta Matematica, si Mircea Trifu, secretar general SSMR.
Pe langa acestia, mai sunt prezenti alte 30 de cadre didactice din intreaga tara.

In organizarea celei de-a doua editii a taberei s-au mai implicat, alaturi de SSMR si Intuitext: Primaria Campulung Muscel, Casa de Cultura a Sindicatelor “C.D. Aricescu”, Colegiul National Pedagogic “Carol I”, Colegiul National “Dinicu Golescu”, Muscel TV, Hotel Muscelul, “Un baiat si-o fata” .

| Galerie foto |
 Contact: Sediul Primariei - Str. Negru Voda Nr. 127, Campulung 115100
Toate drepturile rezervate: Primaria Municipiului Campulung.
Ultima actualizare a site-ului: 2021-10-22 17:09