Campulung

Asezare geografica
Istorie veche
Istorie Medievala
Istorie Moderna
Scriitori musceleni
Pictura, sculptura, arhitectura
Istorici in Muscel
Dascali in Campulung
Alte domenii
Cetateni de onoare
Orase infratite
Lista monumente
Mediul de afaceri

Noutati

Amenzi, somatii, titluri executorii
Concurs recrutare consilier asistent
Anunt concurs Sef Serviciu Juridic
Mesaj 1 Decembrie
Strategia de Dezvoltare a Serviciilor Sociale
Asezarea geografica a Municipiului Campulung

   Partea de N-E a judetului Arges se caracterizeaza printr-un relief aparte: munti, dealuri si podisuri piemontane. In acest cadru natural se afla orasul Campulung Muscel si asezarile din imprejurimi. Varietatea formelor de relief si gradul de fragmentare a acestora se datoresc in special alcatuirii geologice complexe. Muntii se caracterizeaza printr-un aspect alpin, datorita inaltimii lor si masivitatii. Din creasta pornesc spre sud culmi masive, prelungi si domoale, cu o ramificatie accentuata. Aceste culmi sunt despartite de vai adanci.
   In nordul depresiunii Campulung, intre Raul Doamnei si Dambovita, se inalta masivul Iezer (Harta Muntilor Iezer - Papusa), unitate de relief distincta. Legatura intre creasta Fagarasului si masivul Iezer se face prin culmea mai joasa Mezea - Otic. Din masiv se prelungesc spre S si S - E mai multe culmi netede: Plaiul lui Patru, Plaiul Iezerului Mare, Plaiul Vacarea si culmea prelunga Danciu-Portareasa - Zanoaga. Ceilalti munti care se invecineaza cu depresiunea Campulungului sunt: Papusa, Leaota si Piatra Craiului.
   Aceasta depresiune este una dintre cele mai bine individualizate din tara, la sud cu dealuri inalte subcarpatice acoperite cu pasuni, fanete si pomi fructiferi, numite de locuitori muscele.


   Existenta in aceasta zona a culoarului Rucar - Bran, deschis intre masivele Piatra Craiului si Leaota, a influentat foarte mult dezvoltarea economica a orasului Campulung Muscel si a imprejurimilor sale. Orasul s-a dezvoltat in lungul vaii Raului Targului, dar si pe terase mai inalte ale depresiunii.
   Un sistem intreg de drumuri leaga satele mai apropiate sau mai indepartate de oras, cum ar fi: Leresti, Valea Mare - Pravat, Voinesti, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Schitu Golesti, Matau si Valea Romanestilor.
   Situat la 54 Km de Pitesti si 87 km de Brasov, pe Drumul National 73, orasul Campulung si imprejurimile sale au fost intotdeauna o legatura activa a tarii Romanesti cu Transilvania.

 Comunicat sistare bransamente

COMUNICAT

 


Primaria Municipiului Campulung, aduce la cunostinta locuitorilor municipiului, asociatiilor de locatari (proprietari), societatiilor comerciale, ca in perioada sezonului rece, respectiv 01.11.2018 – 31.03.2019 se sisteaza efectuarea lucrărilor pentru bransamentele subterane de utilitati (apa, canal, gaze, etc.), ce necesita interventia in carosabilul asfaltat.

ultima actualizare: 2018-10-29 10:44

 Comunicat Pesta Porcina

COMUNICAT DE PRESA

 

 

Ca urmare a adresei Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arges nr.16068/11.07.2018, inregistrata la Primaria municipiului Campulung sub nr.21145/16.07.2018 si a adresei Institutiei Prefectului nr.16055/31.07.2018, inregistrata la Primaria municipiului Campulung sub nr.23119/02.08.2018, prin care se solicita implementarea masurilor necesare de prevenire a aparitiei unor cazuri de pesta porcina africana, aducem la cunostinta cetatenilor municipiului Campulung ca a fost constituita componenta Unitatii Locale de Sprijin, din care fac parte:

  1. Taroiu Ioan Liviu – primar – coordonator
  2. Blidaru Margarin Şerban – viceprimar – membru
  3. Simion Ramona – secretar – membru
  4. Şerb Dan Viorel – medic veterinar zonal – membru
  5. Nicolae Dragos – sef Politia Locala Campulung – membru
  6. Popescu Liviu – sef S.P.A.D.P.P. – membru
  7. Balea Liliana – manager S.C. Abatoru – membru
  8. Safta Daniel – inspector Primaria municipiului Campulung – membru.

Totodata, va facem cunoscute actiunile de combatere si depistare a pestei porcine africane conform atentionarii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (link/ul de mai jos).
Daca aveti orice suspiciune de manifestare a pestei porcine africane, anuntati de urgenta la numarul de telefon 0248.511037.
 

| Atentionare MADR |

ultima actualizare: 2018-08-22 11:57

 Concurs recrutare - Municipiul Campulung

ANUNTPrimaria Municipiului Campulung, judetul Arges, str. Negru Voda nr.127, organizeaza concurs de recrutare pentru ocuparea functiei publice de executie vacante de :

  •  consilier – clasa I, grad superior – Compartiment investitii si achizitii publice

 

| Fisa postului | | Bibliografie

ultima actualizare: 2018-06-08 07:57 citeste mai mult 

 Comunicat esalonare

COMUNICAT

 

Aducem la cunostiinta persoanelor juridice care au calitatea de contribuabili la bugetul local al Municipiului Campulung , contribuabili care inregistreaza la rolul fiscal impozite si taxe cu termen scadent depasit, cã prin H.C.L. nr.51 din data de 26.04.2018 s-a aprobat Procedura esalonarii la plata a obligatiilor fiscale restante datorate bugetului local al Municipiului Campulung de catre contribuabili persoane juridice .
Esalonarea se adreseaza tuturor contribuabililor persoane juridice care doresc sa efectueze plata obligatiilor bugetare restante esalonat si au debite restante mai mari de 5001 lei.
HCL nr.51 din data 26.04.2018 si procedura de esalonare pot fi consultate pe site-ul institutiei noastre la sectiunea Lista Hotarari 2018 - Aprilie

ultima actualizare: 2018-05-25 07:51


Contact: Sediul Primariei - Str. Negru Voda Nr. 127, Campulung 115100
Toate drepturile rezervate: Primaria Municipiului Campulung.
Ultima actualizare a site-ului: 2018-12-12 08:36