Evenimente

Zilele Municipiului Campulung
Calendar sportiv
Rally Corss
Trofeul Muscelului
VTM
Atelierul de Arhitectura
Calendar cultural
Arminden Muscelean
1 Iunie
Festivalul de Umor
Tabara de matematica
Festivalul Carpati
Sarbatori de Iarna
Tabara nationala de creatie
Festivalul de rock - POSADA
Sf. Valentin - 50 ani
Stars of song
Off Road
8 Martie
Festivalul Rapsodii de Toamna
Campulung 500

Noutati

Procese Verbale / Hotarari - CLSU/CJSU
Anunt selectie parteneri POCU - GAL
Eveniment Muzeu
Comunicat COVID (2)
Comunicat DAS - Ajutoare incalzire
 Eveniment Muzeu
ultima actualizare: 2021-10-15 08:02

 Campionatul National de Viteza in Coasta 2021
ultima actualizare: 2021-09-20 19:15

 Simpozion - 500 de ani de scris romanesc
ultima actualizare: 2021-08-26 14:08 citeste mai mult 

 Program eveniment - Concert 500


PROGRAM
“CONCERT 500 – ZILELE MUNICIPIULUI CÂMPULUNG”
în cadrul evenimentului “CÂMPULUNG 500-CAPITALA SCRISULUI ROMÂNESC”

 


VINERI, 23 iulie 2021

  • ora 15:00 – Deschiderea oficială; Loc: Piaţa Primăriei Municipiului Câmpulung
  • ora 15:10 - Detaşamentul de Drill Team al Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul"
  • între orele 16:00 – 17:00 – Program fanfară cu plecare din Piaţa Primăriei spre Grădina Publică “Merci” şi staţionare în foişorul din Grădina Publică “Merci”
  • orele 16:00 – 20:00 – Program dedicat copiilor: dansuri, flashmob/ battle, face painting, baloane modelabile, spectacole de magie, ateliere, modul de jocuri şi concursuri, 3 structuri gonflabile destinate copiilor sub forma unor tobogane, castele cu pauze între activităţi nu mai mari de 15 minute; loc: Grădina Publică „Merci”
  • ora 18:30 – Concert – Lidia Buble, Spike, Vunk Smiley; loc: Stadionul Municipal Câmpulung

 

 

ultima actualizare: 2021-07-20 08:09 citeste mai mult 

 Eveniment Campulung 500

 

Din prima capitală a Ţării Româneşti a plecat, în urmă cu 500 de ani, primul document scris în limba română şi anume “Scrisoarea lui Neacşu din Câmpulung către judele Braşovului (1521)”.
Formându-se şi dezvoltându-se în chiar procesul formării şi dezvoltării poporului, deci odată cu el, limba este expresia istoriei şi a înaltelor lui însuşiri. Îmbogăţită şi infrumuseţată continuu, ea a înscris, a păstrat şi a transmis experienţa de viaţă a poporului. Stăpânirea temeinică şi folosirea corectă a limbii române constituie nu numai o necesitate, dar şi o datorie pentru noi toţi, cei care contribuim la făurirea, în continuare, a istoriei poporului, limba fiind una dintre caracteristicile esenţiale, definitorii ale acesteia.
De aceea, în aceste zile când scrisul de mână este din ce în ce mai puţin utilizat în comunicare, când mesajul non-verbal este tot mai folosit în transmiterea informaţiilor, inclusiv a stării sufleteşti sau a propriilor sentimente, organizarea unui eveniment pornind de la însemnătatea unei scrisori trimise în urmă cu 500 de ani reprezintă o provocare pentru noi toţi.
Istoria, însă, ne obligă să celebrăm acest moment, iar dorinţa noastră este să marcăm acest eveniment cultural-educaţional printr-o serie de activităţi cu impact naţional şi local, mai exact să transformăm Câmpulungul, pentru un an, în „Capitala Scrisului Românesc”.
Casa Regală a României, Arhivele Naționale, Academia Română, Președinția României sunt o parte din instituțiile partenere care ne vor fi alături în derularea evenimentului.
De altfel, activitățile propuse în cadrul evenimentului, satisfac dorințele iubitorilor de cultură, dar și pe cei ai artei și sportului. Nici gastronomia locală nu va fi uitată, iar tradițiile și meșteșugurile locale care au făcut cunoscut acest oraș din vremuri foarte îndepărtate când se organiza aici târgul anual câmpulungean, vor avea dedicate activități specifice în cadrul evenimentului. Participarea firmelor HORECA locale și a meșteșugarilor, după o perioadă în care evenimentele au fost suspendate, e un semn ca viața reintră în normal și că susținând comunitatea locală ne susținem pe noi.
Și tot în cadrul evenimntului vor fi marcate și Zilele Municipiului Câmpulung, sărbătoarea organizată de Sf. Ilie, patronul spiritual al orașului, aproape fără întrerupere până în zilele noastre și care își are originea, probabil la „Descălicătoarea Țării Românești”, când se organiza sus, în munți, după cum afirmă un vechi zapis rucărean.
Astfel, “dăm de știre” tuturor despre acest eveniment, câmpulungenilor, dar și iubitorilor orașului sau turiștilor dorinci să descopere noi destinații şi că îi invităm să aniversăm împreună 500 de ani de când comunicăm, gândim, visăm şi iubim în frumoasa limbă română.
 

 

01.
02.
03.
04.
05.
06.
07.
08.
ultima actualizare: 2021-07-14 13:27


Contact: Sediul Primariei - Str. Negru Voda Nr. 127, Campulung 115100
Toate drepturile rezervate: Primaria Municipiului Campulung.
Ultima actualizare a site-ului: 2021-10-18 13:02