Campulung

Asezare geografica
Istorie veche
Istorie Medievala
Istorie Moderna
Scriitori musceleni
Pictura, sculptura, arhitectura
Istorici in Muscel
Dascali in Campulung
Alte domenii
Cetateni de onoare
Orase infratite
Lista monumente
Mediul de afaceri

Noutati

Municipiul Campulung - Concurs recrutare 2023
Convocari Consiliul Local
Comunicat - Sedinta de tragere poligon Magura
Proiect Buget Local 2023
Comunicat COD ROSU - Viscol

   Asezat la întretaierea drumurilor care legau Transilvania de Muntenia, Câmpulungul avea legaturi comerciale atât cu orasele din Tarile Române cât si cu orase importante din Europa, înca din epoca medievala. Mai mult, calatorii straini care treceau prin Câmpulung ramâneau impresionati de frumusetile acestor locuri.
   Dorinta oamenilor de a mentine aceste legaturi s-a concretizat, în zilele noastre, prin aparitia înfratirii între municipiul nostru si diferite orase si comunitati de pretutindeni.
   La 21 mai 1995 se semna Tratatul de Înfratire între Municipiul Câmpulung si orasul Soissons din Franta. S-au creat, astfel, premizele pentru realizarea schimburilor economice, culturale, sportive dintre cele doua orase. Partea franceza s-a implicat, la acea vreme, si în dotarea Spitalului Municipal Câmpulung cu aparatura medicala prin donatii importante. Cu ocazia participarii, la invitatia Asociatiei Municipiilor din România, la al III-lea Forum al Cooperarii Descentralizate Franco-Române de la Nantes (15-16 noimebrie 2007) au fost reafirmate legaturile dintre cele doua municipalitati.
   În anul 2005 Municipiul Câmpulung a început colaborarea cu municipiul Popovo din Bulgaria. Daca la început relatiile au fost sub forma vizitelor oficiale reciproce, ele s-au concretizat prin semnarea în mai 2007 a unui Acord de Cooperare între Municipiul Câmpulung si Municipiul Popovo. Prin acest Acord se vor intensifica schimburile culturale, economice si turistice între cele doua comunitati. (site: www.popovo.bg)
   Pe lânga aceste tratate de înfratire, Municpiul Câmpulung întretine relatii de colaborare cu orasul Gornja Radgona din Slovenia, relatii începute din anul 2003. Au avut loc vizite oficiale reciproce din partea reprezentantilor celor doua orase, schimburi care speram sa se concretizeze în curând prin semnarea unui acord de înfratire. (site: www.gor-radgona.si)
   În Municipiul Câmpulung precum si în comunele limitrofe traieste o importanta comunitate italiana, urmasi ai italienilor stabiliti în aceasta zona înca din secolul al XIX-lea.
   Pentru a pastra legatura cu locurile natale de unde au venit înaintasii lor ei au dezvoltat legaturi de prietenie între asociatiile si locuitorii Câmpulungului si orasului Belluno, de unde proveneau cei mai multi italieni care s-au stabilit aici.
 


Contact: Sediul Primariei - Str. Negru Voda Nr. 127, Campulung 115100
Toate drepturile rezervate: Primaria Municipiului Campulung.
Ultima actualizare a site-ului: 2023-01-27 08:51